Trofeus esportius més antics

Fa dies parlàvem de l’origen del trofeu en la història de l’esport. Avui, farem un recompte dels més antics d’arreu del món per la seva importància i antiguitat.

  1. La Carlisle Bells. Fou creat en el s. XVI, per alguns l’any 1559 o bé 1580. S’entregava al guanyador de la cursa de cavalls Carlisle Bell, a Carlisle, Cumbria (Anglaterra).
  2. L’Scorton Silver Arrow. Els seus orígens són incerts però fou el primer trofeu original (juntament amb una sèrie de monedes, una borsa i un joia) atorgades des de 1673 en la competició de tir amb arc a Scorton, Yorkshire (Anglaterra).
  3. El trofeu McMillan de golf. Fou entregat per primera vegada al Musselburgh Club el 1744, i porta el nom del primer guanyador Thomas McMillan, membre de l’esmentat club. El Royal Musselburgh Golf Club és una de les societates de golf més antigues del món.
  4. L’America’s Cup. A pesar del seu nom, el trofeu no té el seu origen en els Estats Units. Anomenat carinyosament Auld Mug, du el nom dels guanyadors de la primera regata (1851), un sidicat de rics americans que navegava en un iot que duia el nom d’Amèrica. Inicialment, el trofeu es deia Copa de les 100 guinees. Curiositat: els anys 2003 i 2007 fou guanyat per l’Alinghi, amb bandera suïssa, país que no compte amb cap centímetre de costa marítima. (CIEIB)
Imatge de l’icònic trofeu. Actualment, la competició està dividida en dues parts: la Copa Louis Vuitton i la Copa Amèrica. La copa està valorada en 100 guinees d’or, d’aquí que en ocasions se l’hagi anomenada d’aquesta manera. (Viquipèdia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *