Sabies que…

5 esportistes de les Illes Balears han pres part en el prestigiós Ral·li París-Dakar, considerada per molts com la prova més dura de les seves característiques entre les que es disputen actualment? La seva primera edició va tenir lloc el 1978 i fou fundada pel francès Thierry Sabine que hi morí anys més tard (1986) en accident d’helicòpter mentre confeccionava el traçat per a la prova de l’any vinent.

Així, i pel que fa als balears que hi han pres part: Antoni Manresa Vadell (Santanyí, 1959) amb cinc participacions en dues categories: camions i cotxes, és el pilot que més vegades hi ha participat. Molt a prop del seu rècord, Xico Ferrer Planells (Formentera), que en la dècada dels anys noranta i principis del segle XXI. Felip Beltrán Hormaechea (Sitges, 1973) i Emili Rodríguez Payeras (Palma, 1962), ambdós en motociclisme, hi feren part en l’edició de 1999; i, finalment, Antoni Vingut Riggall (Eivissa 1975) (Motoclub de Formentera i Eivissa), fou únic pilot de l’Estat que va prendre part en el en l’edició de 2020, en categoria quad.

En l’edició de 2023 està previst que dos mallorquins hi prenguin part. Sonia Ledesma (Palma, 1990), pilot de raids, serà la copilot en la categoria de cotxes. Altrament, i també en l’apartat de cotxes, el mallorquí Llorenç Fluxà Domené (Barcelona, 1972) serà el setè balear en la història del Dakar. (CIEIB)

Logo del Ral·li París-Dakar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *