Tal dia com…

de 1872 naixia a Maó, Antoni Vela Vivó. Remer. Pertanyent al RCR de Barcelona, disputà proves d’esquif i de quatre amb timoner als JJOO de París (1900). Competí en els JJOO de París (1900) en la modalitat de rem. Vela debutà en la prova skiff –al riu Sena– el 25 d’agost de 1900 essent eliminat en la quarta sèrie. També va prendre part en la prova de quatre amb timoner, juntament amb Joan Camps, José Formica-Corsi, Orestes Quitana y Ricard Margarit. Tot i que eliminat de les tres proves en les quals participà, obtingué invitacions per a la posterior competició a celebrar al llac Dumesnil, a Vincennes. Vela es convertia així, en el primer olímpic menorquí. Destacat fotògraf esportiu de premsa en la Barcelona de principis del segle XX, publicant-les a revistes com Los Deportes, Stadium i Atlética. Morí a Barcelona el 1950. (CIEIB, UH, Viquipèdia), Enciclopèdia de l’Esport de Catalunya)

Antoni Vela Vivó (Maó 1872-Barcelona 1950), primer olímpic menorquí. (Viquipèdia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *