UEFA Euro2024… d’escriptors i escriptores

Demà dissabte, la selecció espanyola d’escriptors i escriptores (La Cervantina, no podia dir-se d’altra manera) disputarà l’Eurocopa de Literats a Berlín, entre el 6 i el 9 de juny. Hi prendran part vuit selecions, totes elles integrades per escriptors i escriptores.

La Cervantina, fou fundada el 2022 durant la celebració de la Fira del Llibre de Frankfurt -com veis, a la Fira també hi passen coses interessants, a més de veure conèixer bons llibres- on Espanya va ser el país convidat (per segona vegada a la història), quan la selecció anfitriona convidada a una delegació d’autors espanyols a un partit amistós

El requisit per poder formar part de La Cervantina és tenir algun llibre publicat, unes botes i ganes de jugar al futbol.

La Cervantina compte amb el suport de la RFEF, qui n’aporta tota la vestimenta per disputar els partits oficials. El president i fundador és el editor Miguel Aguilar, i Pedro Zuazua, que exerceix de seleccionador. Avui per avui, la selecció espanyola, està formada per:

Álex Grijelmo, Pablo García, Carmen Berasategui, Manuel Aguilera, Antonio Pacheco, Nacho Carretero, Alfonso López García, Marta San Miguel, Álex Prada, Gabi Martínez, Carlos Marañón, Enrique Ballester, Antonio Agredano, Emilio Sánchez Mediavilla, Javier Aznar, Nuria Labari, Juan López Córcoles, Enrique Criado, Irene Lozano, Daniel Gascón, Galder Reguera, Sara Gutiérrez, Alfredo Matilla, Pablo Bonet Ayllón, Fermín de la Calle, Chema Rodríguez, Jacinto Elá, Paco Cerdá, Jorge Bustos, Emili Albi, Manuel Marsol, Inés Martín Rodrigo, Pablo Martín Sánchez, Olga Capdevila i Alejandro Oliva.

Curiositat: entre els anteriors noms citat hi consta un mallorquí. El seu nom complet és Manuel Aguilera Povedano (Palma, 1978). Periodista i doctor en història, especialista en la guerra civil, de la qual n’ha publicat diversos llibres i desenes d’articles científics i divulgatius. El podeu llegir a través del seu interessantíssim bloc https://manuelaguilerapovedano.wordpress.com/ o bé a través dels seus documentats articles en premsa local, algun dels quals sobre guerra i postguerra civil i esports (vegeu-ne un exemple a: https://www.ultimahora.es/opinion/tribuna/2023/12/16/2069519/perdon-lluis-sitjar.html)

Imatge oficial de l’equip, feta per Manuel Marsol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *