Art i esport: FC Barcelona

En dies passats es féu públic el full de ruta de les celebracions del 125è aniversari del FC Barcelona (novembre 2024). Un dels actes principals, serà la imatge corporativa de la celebració. Històricament, grans artistes plàstics han cedit les seves creacions per tal de visibilitzar importants celebracions del club culer.

Així, Joan Miró (1974, 75è aniversari) i Antoni Tàpies (1999, centenari) foren alguns dels artistes que uniren el seu geni a l’històric club de futbol.

El proper 29 de novembre, data de l’efemèride, un nou nom s’afegirà a la llista. Serà el del mallorquí Miquel Barceló Artigues (Felanitx, 1957).

Les relacions de Barceló amb l’esport venen de lluny. Entre d’altres produccions, a l’artista felanitxer li és degut el conegut cartell de la Volta Ciclista a Catalunya (1989) o del torneig de tennis Roland Garros (1995). Com a curiositat apuntarem que aquest últim cartell, fou descartat per l’organització del torneig en entendre que el motiu triat per l’artista (un torero fent una verònica) no era indicat com imatge del prestigiós certamen.

Culé manifest, Barceló, que sempre ha manifestat que es féu del Barça perquè tots els seus mestres eren madridistes, és un habitual del Nou Camp i no ha amagat mai les seves simpaties per l’equip barceloní, parellament a l’antipatia de l’equip merengue.

A dia d’avui encara no ha trascendit cap data de com podria ser l’obra de Barceló. Sí se sap que l’obra ja està finalitzada i pendent de ser mostrada en el moment de la seva presentació. (Miquel S. Font)

Miquel Barceló en el seu estudi de Farrutx (Artà, Mallorca)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *