Sabies que…

els inicis del handbol a Balears, cal situar-los a Mallorca en la dècada dels anys 50 del segle XX? Tot i que Homer ja en descriu una versió molt semblant a l’Odissea, no serà fins el 1928 quan es crearà la Federació Internacional d’Handbol. La versió a l’aire lliure i amb dos equips de 11 jugadors cadascun, esdevé olímpic en el JJOO de Berlín 1936, mentre que la versió que en coneixem avui dia –7 jugadors– es juga des dels JJOO de Múnic 1972. Tornant a Mallorca, els primers equips d’handbol foren: Hispanidad Guardia de Franco, Policia Municipal de Palma, Son Rapinya, Chelmi, CN Palma, Hispània, Monti-sion, La Salle, Casa Buades, i Banca March. (FBHB – CIEIB)

Pictograma dedicat al handbol dissenyat per Gerhard Joksch i Otl Aicher per als JJOO Múnich 1972.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *