Rècord de la distància en piscina (1928)

La notícia és breu i no gaire precisa, però si feim cas del resum, el 24 de desembre de 1928 es va celebrar una marató natatòria. Malauradament, la font no n’especifica l’indret concret de Mallorca on es va desenvolupar la prova. En tot cas, hi van prendre part diversos nedadors, entre els quals s’hi destriaven diversos ciutadans cubans. Però, el guanyador fou un mallorquí, Onofre Vives, que s’imposà en la prova finalitzant un recorregut de 26 milles —41.8429 m— en 12 hores, 26 minuts i 4 segons. Cal tenir present, que la referida piscina de ben segur no era com les coneixem avui dia. En els inicis, es feia servir la costa de la mar, acotada per una sèrie de boies o molls artificials. Per cert, la primera piscina coberta de l’Estat, fou construïda a Barcelona el 1923. (CEDOC-CIEIB)

Cases de bany de Ciutat Jardí, indret freqüentat pel banyistes. Va tenir el seu apogeu en posterioritat a partir dels anys trenta del segle xx.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *