Primer futbolista balear nominat a la Pilota d’Or

La Pilota d’Or (Ballon d’Or en francès) és el guardó anual concedit per la revista especialitzada France Football que distingeix al millor jugador i jugadora de futbol del món. Se n’ha celebrat edicions des del 1956, any en el qual fou creat per Gabriel Hanot inicialment per distingir el millor jugador europeu de futbol. Amb el decurs dels anys, s’hi han incorporat diverses categories i s’ha fet extensiu al futbol de tot el món. El jurat el componen periodistes esportius de tot el món.

Enguany, i per primera vegada a la història, un jugador de futbol de les Illes Balears, ha estat nominat. Es tracta de Patrícia Guijarro Gutiérrez (Palma, 1998). Formada a la UE Collera (2013-2015), de Palma, juga com a centrecampista al F. C. Barcelona de la Primera Divisió Femenina d’Espanya (d’ençà de 2015). També participa com a ambaixadora a la Queens League amb l’equip Xbuyer F. C.

La seva impressionant trajectòria: ha guanyat 4 Copes de la Reina, 3 Súper Copes d’Espanya, 4 Lligues Iberdrola, 2 Lligues de Campiones, i 2 Europeus (sub-17 i sub-19).

Haurem d’esperar fins el proper 30 d’octubre per saber si finalment, obté el guardó. Però, el mèrit de ser la primera en ser nominada ja el té no li lleva ningú. Enhorabona! (CIEIB)

Patrícia Guijarro Gutiérrez (Palma, 1998) amb una de les copes de Lliga de Campiones que ha guanyat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *