91è Gran Premi Nacional de Trot

El Gran Premi Nacional de Trot, premi esportiu més antic dels que es diputen a Mallorca, i a Balears per extensió (des de 1934), sorgí per iniciativa del comissari de carreres de trot Bartomeu Guasp i amb el recolzament de la Reial Societat Hípica de Mallorca, presidida per Antoni Moncada Cànovas de Mora.

Primer es disputaria a l’Hipòdrom de Bons Aires (1934-1958), a l’Hipòdrom de Ca Dona Aina, al camí de Jesús (1959-1964), i d’ençà (1965) a l’actual Hipòdrom de Son Pardo, tots ells a Palma. Curiosament, és una certamen que mai s’ha suspès al llarg de la seva història.

La present edició, la 91, presenta una inscripció completa de 16 participants, instal·lats a les dues files després de les ales de l’autostart, on els principals favorits estaran ubicats als dos extrems del cotxe de sortida. És una cursa en la qual només hi poden prendre part cavalls sencers o eugues de 3 anys. Curiosament, enguany hi prendrà part un únic cavall provinent de Menorca: Legend Victory.

Per a tal motiu, s’ha editat una obra gràfica destinada als participants de la cita, a disputar entre el 18 i 19 de maig del present. Es tracta d’una reproducció sobre paper del trofeu al guanyador del certàmen, una escultura en bronze, deguda a l’artista Emili Miquel Ginard Cortès -Sarasate- (Saragossa, 1952), d’ascendència mallorquina i on hi viu des de 1970.

L’Institut Hípic de Mallorca (fundat el 1997), editor de l’obra, ha tengut a bé dipositar un exemplar al CIEIB. Des d’aquí agraïm la gentilesa i esperam que aviat la podem veure exposada en l’actual o futura ubicació del Centre. (CIEIB)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *