Xisco Serra Simó (Palma, 1974-2024)

Avui a migdia coneixíem la notícia de la mort de Francesc -Xisco- Serra Simó (Palma, 1974). Llicenciat en Ciències de l’Educació (UIB), era des de 1994, un habitual del món del culturisme

S’alçà merescudament amb el triomf com a Campió de Balears (2000) i d’Espanya (2003), i es classificà per al Mundial d’Egipte 2004. Des de llavors, en el màxim nivell internacional, el seu progrés fou encomiable en aquests anys, fins a esdevenir  Campió del Món IBFA 2011 premi conquerit a Roma el 30 d’octubre del 2011.

Altrament, i al llarg de la seva carrera, va prendre part en certàmens com Mr. WORLD, Mr. Olímpia, campionats territorials, nacionals i internacionals de les diferents federacions o associacions IFBB, WABBA i AEFF, entre altres.

El 2012 i en motiu de la posada en marxa del CIEIB, prestà de forma temporal alguns dels seus més importants trofeus per a la seva inauguració, moment en el qual vàrem tenir el gust de conèixer-lo.

El 2016, li fou detectat un càncer el qual superà amb gran valentia. Un any més tard, era afectat d’una peritonitis aguda que igualment superà.

Propietari (2016) del gimnàs XS, a Son Servera, assessorà a centenars d’atletes de forma “on line”, un dels primers en utilitzar aquest medi amb finalitats d’entrenament a Mallorca

Tot el que hem pogut llegir sobre la seva personalitat, s’ajusta a la realitat. Era una persona humil, treballadora, extremadament educada i sempre col·laborativa, disposada sempre a donar un bon consell i una mà quan calia. Desansi en pau. (CIEIB)

 

Xico Serra una vegada finalitzat una competició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *