Música i esport: Kraftwerk i Tour de France (1983)

Kraftwerk és el nom del grup musical alemany, pioner de la música electrònica, fundat el 1970 pel pianista Ralf Hutter (Krefeld, Alemanya, 1946), i el flautista Florian Schneider Sleben (Bondesee, Alemanya, 1947-2020). Ambdós músics de formació clàssica que abandonaren progressivament els instruments tradicionals per investigar en la creació de sons, la interpretació i composició per mitjans electrònics. El seu desè àlbum d’estudi fou Tour de France Soundtracks. Editat el 2003, es va reeditar el 2009 amb el títol de Tour de France. Integrat per dotze cançons la que dóna títol a l’àlbum es va estrenar el 1983 com a banda sonora per a la carrera ciclista homònima. Amb el temps s’ha convertit en una de les composicions més populars de la trajectòria del grup. Enregistrat a Düsseldorf, a l’estudi Kling Klang propietat del grup, en la seva elaboració van participar els membres fundadors Ralf Hütter i Florian Schneider acompanyats per Fritz Hilpert i Henning Schmitz (successors de Karl Bartos i Wolfgang Flür, que van abandonar Kraftwerk anys enrere).

Curiositat: segons Ralf Hütter, en una entrevista concedida a Gernot Dudda (Cualia.es) reconeixia el següent: “També som molt aficionats al ciclisme, i quan tenim temps, per vacances, o els dissabtes i diumenges, agafem les bicicletes de carretera i rodam per les Dolomites. Hem estat a Mallorca, França, els Alps, Itàlia… Els caps de setmana ens solem quedar a Alemanya per rodar”. Si teniu ocasió, escoltau el disc. No vos deixarà indiferents -i amb un poc de sort podreu dir-li als seus protagonistes què en pensau si els trobau per alguna de les carreteres secundàries de l’Illa-. (CIEIB)

 

Portada del disc del grup alemany Kraftwerk.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.