Sabíeu que…

la fusta de l’actual pista del Velòdrom Illes Balears, procedeix de Sud-àfrica? Originalment, va ser triada una varietat de pi siberià procedent d’Ucraïna (2007). Però, la seva col·locació fou deficitària -orientació inadequada i sense les fixacions suficients que requeria- des d’un principi, fet que propiciava que s’estellés. Així ho va establir la UCI que tot i la no homologació, concedí a Palma ser seu dels Campionats del Món de Ciclisme en pista aquell any. Cal dir que l’anell de fusta compta amb aproximadament 60.000 metres quadrats.

Les obres de retirada i col·locació de la nova pista es va dur a terme els mesos de maig i juny de 2011. Originalment, la fusta que avui encara conserva el velòdrom -més humida i que s’estella menys- estava prevista que fos instal·lada en un velòdrom… del Japó. (CIEIB)

Aspecte de la pista una vegada substituïda la fusta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.