Sant Cristòfol i les curses a s’Arenal de Palma

Ja hem parlat en altres ocasions de la celebració de curses pedestres en diversos moments de l’any. I si parlam de corregudes i estiu, hem de parlar de la festivitat de Sant Cristòfol a s’Arenal, de Palma, patró d’aquella barriada. Arribats a l’any 1922, ara fa 100 anys, La Almudaina s’hi referia en els següents termes: “Festividad. En el caserío del arenal se celebrará los días 9 y 10 del actual una lúcida fiesta en honor de San Cristóbal, patrón de dicho caserio. El domingo por la noche se celebrará gran baile en la plaza mayor amenizado con gaita y tamboril. El lunes, Oficio mayor y carreras pedestres“. Malauradament, no en tenim una descripció de com esdevenien. Poc deuen haver canviat però, si tenien la consideració (llavors i ara) de curses populars. Si sabem però, que per les mateixes dates de 1916, en el programa de festes de Sant Cristòfol de la referida barriada, hi constaven com a premis pollastres i joies (CIEIB)

Instantània feta en el decurs de la Festa del Pedal (1916) a s’Arenal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.