Sabíeu que…

la draisina -draisine en anglès o draisienne -en francès) és un vehicle de dues rodes precursor de la bicicleta? Fou creada el 1817, i rebé aquest nom en honor del seu inventor, el baró alemany Karl Drais? A ell precisament, se li atribueix l’invent del primer vehicle de dues rodes, o màquina errant (en alemany, laufmaschine) precursor de les posteriors bicicleta i motocicleta. L’invent consistia en una estructura de fusta i ferro amb dues rodes (una al davant de l’altra) dotades d’un manillar que a la vegada servia per a descansar els braços i dirigir la màquina. La persona que la governava anava asseguda damunt una sella i per moure el conjunt havia de empènyer el conjunt servint-se de la cama dreta i l’esquerra, alternativament. Amb la impulsió, el vehicle adquiria la velocitat semblant a la d’una calessa estirada per un cavall. (CIEIB)

Soldat colcant una draisina (Anònim, pp. s. XIX)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.