Tal dia com avui…

de 1992, s’inauguraven els Jocs Olímpics de la XXV Olimpíada, celebrats a la ciutat de Barcelona entre els dies 25 de juliol i 9 d’agost de 1992. 11 esportistes olímpics i 6 paralímpics de les Illes Balears hi prengueren part.

els futbolistes Francesc -Chichi- Soler i Gabriel Vidal (ambdós, medalla or); els regatistes Jordi Calafat (medalla d’or), Pepote Ballester, Asier Fernández (primer olímpic procedent d’Eivissa) i Fernando Rita (menorquí d’adopció); els jugadors de voleibol Laura de la Torres i Ernesto Rodríguez; el tirador olímpic Joan Seguí, el ciclista Gabriel Aynat i la jugadora de frontenis (medalla de plata, esport d’exhibició) Maite Palacios. Setmanes després, els esportistes paralímpics prendrien el relleu. Pel que fa als esportistes mallorquins que hi prengueren part, s’hi comptaven els nedadors Xavi Torres (un or, dues plates i dos bronzes), Jaume Roig, Juan Diego Gil (medalla de plata) i Aina Ginard; la tiradora olímpica Margalida Mora i la ciclista Margalida Vidal.

Curiositat: en aquells Jocs, els millors de la història per a molts, un grup de foners illencs participaren, amb molt d’encert, al Festival Olímpic dels Esports Autòctons representant a les Illes Balears, que tingué lloc quinze dies abans dels Jocs, davant 15.000 persones. (CIEIB)

Dues monografies bàsiques per entendre el fenomen olímpic a les Illes Balears, degudes a l’historiador i periodista Fernando Fernández Cembrero.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.