Tal dia com avui de…

1583, a Manacor, el clavari de la Confraria -desconeixem l’advocació-  pagava 8 sous per 2 oques en concepte de premis a repartir entre els participants de les corregudes en motiu de la festa de Sant Bartomeu. L’anterior cita es refereix a les Corregudes de joies, o nom genèric de les corregudes en què els corredors es disputen un premi (joia), que sol consistir en un pollastre, en un mocador o altra peça de vestir, en una cullera d’argent, etc. (en el nostre cas, diners i oques). Les primeres referències a les corregudes de joies a Montuïri -coincidint amb Sant Bartomeu, patró de la vila- són de 1407. Aquell any s’hi disputaren oques i ànneres. (Rosselló Vaquer, Ramon; Vaquer, Onofre Història de Manacor. El segle XVI. Mallorca : 1991 – CIEIB)

Imatge que inalterablement es pot veure els estius arreu dels pobles de les Balears. En aquest cas, cursa al cós de Sineu per la Mare de Déu de Sineu (2021). (Última hora)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *