Ufologia i esport

Tots hem sentit a parlar d’Objectes Volants no Idenfiticats (Ovni), en la seva denominació anglesa UFO (Unidentified Flying Object), i més concretament dels Flying Saucers, plats o platets volants. L’àmbit de la ufologia, sol situar la primera referència d’aquest últim terme el 24 de juny de 1947, quan el pilot privat Kenneth Arnold descrivia a la Associated Press els objectes en el cel que havia vist la nit anterior. De fet, els definí com 9 llums “com la cua d’un cometa xinès” que viatjaven a una “tremenda velocitat” i per la trajectòria semblaven precisament, com a plats saltant damunt la superfície de l’aigua. La premsa, per abreujar els cità com a platets volants. Idò, tal denominació ja existia en l’àmbit de l’esport… ja abans de 1880.

Concretament, en l’esport de Tir al plat -Skeet Shotting-. Inspirat en la caça d’aus, aquestes foren substituïdes al Regne Unit per uns plats -avui dia d’un material compactat que en ser encertat per un projectil, es desintegren. Esport olímpic des de 1896 a Atenes, compte amb milers de practicants i les versions i modalitats d’aquest esport són nombroses. (CIEIB)

Columna de l’associated Pres on són citats els platets volants per primera vegada a la història.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *