Cadena humana per traslladar una biblioteca

El trasllat d’una biblioteca precisa d’una infraestructura costosa en tots els sentits. És necessari un bon coneixement en la matèria i d’una gran inversió logística i econòmica, que no sempre té èxit a la primera. La Biblioteca de l’Esport, per exemple, ha estat sotmesa a 3 trasllats totals i diversos més de parcials –un dins el mateix municipi i dos en el mateix edifici–. Efectivament, existeixen empreses especialitzades en dur a terme les tasques de trasllat, però els pressupostos s’imposen i en ocasions és l’enginy, l’aventura i els sentiments són els que s’imposen. Aquest ha estat el cas del CEIP s’Alzinar, de Capdepera.

Fa uns dies trobàrem a la premsa una encomiable i curiosa iniciativa: els 364 alumnes de primària del referit Centre, formaren una cadena humana per tal de traslladar els fons de l’antiga biblioteca a les prestatgeries de la nova seu. La tasca fou projectada com exercici pedagògic d’estima envers els llibres pel qual els avui alumnes esdevendran –i ja esdevenen en molts casos– usuaris de la Biblioteca Municipal de Capdepera. La distància a recórrer fou d’uns 350 metres dins del mateix carrer i el trasllat fou simbòlic si bé la part més feixuga del trasllat l’havien duit a terme els operaris contractats per a tal finalitat.

Fins on sabem, aquesta és la primera iniciativa tant en l’àmbit educatiu com en general que es du a terme a Balears. Si feis una recerca a la xarxa, trobareu que és habitual ajuntar esforços i sinergies per consolidar tasques de trasllat, tant de biblioteques de centres educatius, municipals o fins i tot de llibreries.

Prenem bona nota per al proper trasllat –si així escau, i esperem que sempre sigui per a millorar la nostra actual ubicació– de la Biblioteca de l’Esport. (CIEIB)

A jutjar pels seus semblants, als alumnes del CEIP s’Alzinar, de Capdepera, els hi agradà molt la iniciativa. (Font: UH)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *