El misteri de L’Oiseau blanc

La història de l’aviació reserva un lloc d’honor per al Spirit of Saint Louis i el seu pilot, Charles Lindberg per haver travessat l’Atlàntic en un vol sense escales en solitari entre el 20 i el 21 de maig de 1927 per primera vegada.

Més desconegut resulta que només una setmana abans, i concretament el 8 de maig d’aquell any, l’Oiseau Blanc (Ocell blanc), avió biplà tribulat pels francesos Charles Nungesser i François Coli van desaparèixer durant l’intent d’unir París i Nova York en avió i sense escales.

La desaparició de l’Ocell blanc és considerada com un dels majors misteris de la història de l’aviació. Nombroses hipòtesis han circulat entorn al lloc on poder esser tant l’avió com el seus dos tripulants. Segons diverses recerques l’avió s’hauria estavellat a en trobar-se amb una forta turmenta o amb un important banc de boira. No obstant això durant els anys 80 van sorgir altres estudis que sostenen que l’Oiseau blanc podria haver arribat fins a l’illa de Terranova, on s’hauria estavellat en un paratge encara desconegut avui dia. (CIEIB)

Postal commemorativa de l’època on s’hi veu als dos tripulants i la nau desapareguda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *